Yazar hakkında

ayhan-kiravat-kucukluk

Ayhan, bir 11 ağustos günü İstanbul Kocamustafa Paşa’da doğdu. Hayatı boyunca tembel, miskin bir insan olmakla birlikte işlerinin büyük kısmını “amaan bunu da sonra yaparım” diye düşünerek miskinliğine miskinlik, tembelliğine tembellik kattı. Okumayı okula gitmeden öğrenmesi ilkokul ’da tembel olmasına yol açsa da yılmadı, durumu toparlamak için hiç uğraşmadı. Olsundu herkes onu tembel tanıyordu zaten. “amaan” ’dı işte.

ayhan-kiravat-saksafon

Çocukluğunu sokaklarda “annee domates peynir ekmekarasıı” diyerek geçiren Ayhan, ilk bisikletini 8 9 yaşlarındayken edindi. Jant tellerine boncuk takmalı, gidona rüzgârgülü geçirmeli ve hatta arka lastiğin üstüne pet şişe takıp motosiklet sesi çıkartmalı dönemin tam içinde büyüdü. Diz yaraları, dirsek yaraları, aynı yaralar daha iyileşmeden üstüne yeni yaralar açmalı bir dönemden sonra bisiklete ortaokul yıllarında kısa bir süre ara verip diğer bir spor dalı olan Capoeira’ya merak saldı. Yetmedi üstüne amatör olarak müzikle ilgilenmeye başladı. Capoeira ve müzikle geçen 5 6 senenin sonunda bisiklete devam etme kararı alan Ayhan bu süreçte çıtayı bir üst seviyeye çıkararak yol bisikletine geçiş yaptı. Termal içlik giymeyi 2015 senesinde öğrendi, o yıla kadar formasını takıp yağmur çamur demeden pedalladı. Çok hasta oldu, hastayken de devam etti en sevdiği bisikletini sürmeye.

Pedal al dediler araştırdı, ayakkabı al dediler araştırdı, jant al dediler araştırdı, ekmek al dediler aldı geldi. Bilgi kirliliği yüzünden yanlış ekipman seçimlerine yüzlerce lirayı boş yere harcayan Ayhan, etrafındaki birçok dostuna, arkadaşına, ekipman konusunda destek sağlıyor.

ayhan-kiravat-kunt

Bisikletle alakalı başaramadığı girişimden çok, başlamamış projesi olan Ayhan, 2014-2015 yılları arasında bisikletle ilgili birden fazla zihni sinir projesine imza attı. Hatta bu projelerden bir tanesi TÜBİTAK tarafından “faydalı model” olarak nitelendirilse de tamamlamayı beceremedi, ama buna da “amaan” demekten alıkoyamadı kendisini.

Ayhan 8 yaşında sarplaninac cinsi bir köpeğe (kunt) sahip ve yolda gördüğü her hayvanı sevebilme kapasitesinde bir hayvan sever. Zamanının çoğunu bisikleti, köpeği ve ailesiyle geçiren Ayhan, şu sıralar yeni projeler peşinde.